Petros Iniotakis

Πέτρος Ινιωτάκης

Η πορεία μου μέχρι σήμερα

Καταγωγή

ΑΜΙΡΑ ΒΙΑΝΝΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Είναι οι ρίζες του κάθε τόπου, μαζί με την παιδεία που αποκτάς που καθορίζουν τις αντοχές, την ποιότητα και τις αξίες που υπηρετείς σαν άνθρωπος..
Τραχύς τόπος η Κρήτη, δυσπρόσιτη η Βιάννος , ορεινή κοινότητα ο Αμιράς σε μαθαίνουν να επιβιώνεις μέσα από σκληρούς αγώνες …Τίποτα δεν θα σου χαριστεί απλόχερα, αποκτάς τη σοφία να διεκδικείς όσα ακριβώς  σου χρειάζονται,  μαθαίνεις  να υπηρετείς δωρικά –λιτά , με αποτέλεσμα τους στόχους σου.
Μικρός τόπος ,αλλά μεγάλες θυσίες και διαχρονικούς αγώνες, που σε καλούν  στις ευθύνες που σου αναλογούν , για να υπάρχει συνέχεια της και  να κρατηθούν οι ρίζες ζωντανές…

Σπουδές

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ / ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
1989-1995 : Πτυχίο  Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης
1998-2000: M.Sc στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Πολυτεχνείο  Κρήτης
Τελικά οι σπουδές μας καθορίζουν , δείχνουν τι μπορείς να κάνεις και πως θα το κάνεις. Σήμερα στην εποχή της απόλυτης εξειδίκευσης, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να μπορείς να συνδέσεις τα διαφορετικά τμήματα ενός οργανισμού και να τον κάνεις αποτελεσματικό. Ο συντονισμός της ομάδας , και να υπηρετεί το κοινό όραμα, και η μετατροπή των διαφορετικών μελών της σε συναθλητές και συνεταίρους είναι μια διαρκής προσωπική  πρόκληση . Ίσως τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ : «Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»; Όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει «εγώ»· όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ».

Πολιτική Διαδρομή

 •    Από το 2003-2010: ήταν εκλεγμένος εκπρόσωπος των Μηχανικών της Ανατολικής Κρήτης στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας).
 • Από το 2006-2013 Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ (Τμήμα Ανατολικής Κρήτης).
 • Από το 2009-2018: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Κρήτης.
 • Από το Σεπτέμβριο του 2014-Ιανουάριο 2019:διετέλεσε  Αντιδήμαρχος  Προγραμματισμού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Διαφάνειας, Αγροτικής  Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
 • Από τοΣεπτέμβριο του 2014 μέχρι και τον Μάρτιο του 2016: διετέλεσε και Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
 • Από το 2014 μέλος της επιτροπής, Χωροταξίας, Υποδομών και Δικτύων της ΚΕΔΕ.
 • Από το 2015 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019: διετέλεσε Πρόεδρος της επιτροπής του Δημοτικού κέντρου προώθησης του διαλόγου, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας με τον τίτλο «ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ»
 • Από το 2017 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019: διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
 • Από τo 2017 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019: διετέλεσε υπεύθυνος Aντιδήμαρχος για θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας του Δήμου Ηρακλείου.
 • Από το 2019 Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

 • 1998-2000 : Συντονιστής Έργου στο Cluster της «ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Ε», γιατην προώθηση αγροτικών προϊόντων της Κρήτης στις Ευρωπαϊκές αγορές,
 • 2000-2002 :Γενικός Διευθυντής της εταιρείας συμβούλων «THEMA ΕΠΕ»
 • 2002-σήμερα: Στέλεχος της ΜΟΔ Α.Ε , για την διαχείερηση ΕυρωπαϊκώνΠρογραμμάτων των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης.

 Πρόσθετα στοιχεία 

 • Το Σεπτέμβριο του 2018 ορίστηκε με απόφαση του Πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης τακτικό εξωτερικό μέλος στην Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (ΕΗΔΕ) του Πολυτεχνείου Κρήτης.
 • Υπηρέτησε ως Δόκιμος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας (1996-1998) από την οποία αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού.

Όραμα

«Συλλόγικότητα» και «Τοπικότητα»

Σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται γρήγορα , μέσα από απίστευτες αντιξοότητες που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε καθημερινά , η «οργάνωση των τοπικών κοινωνιών» πάνω σε άλλα πρότυπα με επίκεντρο την «Συλλόγικότητα» και την «Τοπικότητα» , μπορεί να είναι η απάντηση.Μπορούμε και θέλουμε να δημιουργήσουμε άλλα πρότυπα που θα αναπτύξουν και θα προτάσσουν την πνευματικότητα σε αντιδιαστολή με τα πρότυπα βίαιης κατανάλωσης  υλικών πόρων  , ενός πλανήτη που τραυματίζεται καθημερινά, ανεπανόρθωτα. Η ώρα της θεραπείας , της προστασίας και της ανάδειξης του φυσικού και πνευματικού πλούτου, του τόπου μας έφτασε. Οι αυτάρκεις κοινωνιες που χρησιμοποιούν τους τοπικούς πόρους με μέτρο, που δεν  κατανάλωσαν τη Γη άσκοπα και δρούσαν  μέσα από ολοκληρωμένους κύκλους παραγωγής , είναι το πρότυπο που πρέπει να επαναφερουμε στο προσκήνιο.
Μέσα από την απλότητα και την κατανόηση του ποιοί είμαστε και σε τι τοπο γεννηθήκαμε , πρέπει να αναζητήσουμε τις απαντήσεις για τον κόσμο που θέλουμε να οικοδομήσουμε ΑΥΡΙΟ.