Petros Iniotakis

Πέτρος Ινιωτάκης

ΝΕΑ

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5 (15/11/22), στην εκμπομπή του Γιώργου Λαμπράκη, για τη κυκλοφοριακή μελέτη του κέντρου του Ηρακλείου

Παρακολουθήστε τη σε βίντεο  στο Youtube :

 

Τοποθέτηση Πέτρου Ινιωτάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο (14/11/22), για την κυκλοφοριακή μελέτη του κέντρου του Ηρακλείου

 

Παρακολουθήστε τη σε βίντεο  στο Youtube :

 

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101,5 (31/10/22), στην εκμπομπή του Γιώργου Λαμπράκη, για ζητήματα της επικαιρότητας με έμφαση στη ματαίωση της κατασκευής του φράγματος των Δαφνών και τα τεράστια κυκλοφοριακά ζητήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας.

 

Παρακολουθήστε τη σε βίντεο  στο Youtube :

Τοποθέτηση Π.Ινωτακη στο Δημοτικό Συμβούλιο (24/10/22) για τα μεγάλα τεχνικά έργα νερού που χρειάζεται ο Δήμος Ηρακλείου

 

Παρακολουθήστε τη σε βίντεο  στο Youtube :

Πέτρος Ινιωτακης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (3/10/2022)

 

Παρακολουθήστε τη σε βίντεο  στο Youtube :

Παρέμβαση Πέτρου Ινιωτάκη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19/9/2022

Παρέμβαση Πέτρου Ινιωτάκη στη συνεδρίαση του Δήμοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου της 19/9/22 για τις διαρροές της “ΛΟΤΖΙΑ” εναντίον του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ευγενίου

Παρακολουθήστε τη σε βίντεο  στο Youtube :

Ευχαριστήρια_Επιστολή_Ινιωτάκη

Πέτρος Ινιωτάκης : Εκπροσωπώντας τη ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Βιώσιμη Κινητικότητα που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά με το τμήμα Χημικών Μηχανικών και Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην τοποθέτηση μου έβαλα το ζήτημα της αναγκαιότητας ανάπτυξης μέσου σταθερής τροχιάς που θα συνδέσει τις πρωτεύουσες των 4 νομών με το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι .

Νομίζω ότι έφτασε η ώρα και έχουν ωριμάσει οι συνθήκες όπου το θέμα πρέπει να τεθεί στα επιστημονικά και αυτοδιοικητικά όργανα του νησιού .

Νομίζω ότι το ΤΕΕ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης μαζί με την ΠΕΔ Κρήτης μπορούν να ξεκινήσουν τη σχετική διαβούλευση .

 

Συν+Πράξη Δημοτών Ηρακλείου : Προτάσεις για την ενεργειακή κρίση

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ_Οι πέντε παρατάξεις με κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν από την δημοτική αρχή να πάρει αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Η έλλειψη στέγης τους νέους οξύνει τη δημογραφική παρακμή

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης γράφει για την σύνδεση της γονιμότητας με την επάρκεια κατοικίας και τις υποδομές διασύνδεσης.

Συγχαρητήρια επιστολή προς το Προέδρο του Ι.Τ.Ε Νεκτάριο Ταβερναράκη για την εκλογή του στην θέση του Προέδρου του ΕΙΚΤ.

Πως οι δήμοι μπορούν να δίνουν φτηνή στέγη σε ευάλωτους πολίτες- Η πρόταση για τα «ορφανά» ακίνητα

Πέτρος Ινιωτάκης : «Το να μπορεί να δοθεί σπίτι ανεξαιρέτως σε όλους τους νέους, θα μπορούσε να γίνει ένα ισχυρό κίνητρο για να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια και να είναι η πρώτη μεγάλη τομή για την αντιμετώπιση του τεράστιου Δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε ως χώρα σήμερα. Επίσης η χορήγηση κινήτρων για απόκτηση στέγης με ευνοϊκούς όρους, σε νέους που έχουν φύγει από την χώρα μπορεί να σηματοδοτήσει την επιστροφή χιλιάδων νέων με όλα τα σημαντικά αποτελέσματα που σημαίνει αυτή η επιστροφή για τη χώρα και την κοινωνία»

Η Αντιπολίτευση είπε "ναι" στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων-Απορρίφθηκε η πρόταση της διοίκησης

Πέτρος Ινιωτάκης : ”Σκέφτομαι όλο και πιο συχνά, ότι όταν υπερασπίζεις το δίκαιο, αργά ή γρήγορα η δικαίωση έρχεται -κόντρα σε όλους όσους προσπαθούν επικαλούμενοι τεχνικά-νομικά -οικονομικά προπετάσματα καπνού- και αυτό που φέρνει η κατάκτηση της δικαίωσης του όποιου αγώνα, είναι το μήνυμα για ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΈΠΕΙΑ ΜΈΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.”

"Η αλλαγή παιγνιδιού μας αφορά"

Νίκος Χριστοδουλάκης :
“Αφετηρία της τουρκικής επιθετικότητας υπήρξε η εισβολή στο ανεξάρτητο κυπριακό κράτος το 1974. Για όσους θυμούνται, έγινε μάλιστα με ένα διάγγελμα που είχε τον ίδιο κυνισμό και το ίδιο ψεύδος με τα όσα ανακοίνωσε ο Πούτιν εισβάλλοντας στην Ουκρανία. Εάν η ΕΕ θέλει το νέο σύστημα ασφαλείας που θα οικοδομήσει μετά την Ρωσική εισβολή να είναι αξιόπιστο και αρραγές πρέπει δύο βασικά του προπύργια να βρίσκονται στον Έβρο και το Αιγαίο, και άλλο ένα μεγαλύτερο στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους Ουκρανούς πολίτες, είναι και για τους Έλληνες.!!!”
Είναι μία απάντηση ότι η γνώση και η επιστήμη όταν βρει πρόσφορο έδαφος στα δημόσια ζητήματα μπορεί και πρέπει να οδηγεί τις εξελίξεις…

To μήνυμα της Αντιπολίτευσης μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την αποτροπή αύξησης των τελών στο Δήμο Ηρακλείου αποτελεί μια νίκη των Δημοκρατικών Συμμετοχικών διαδικασιών που έχουν επιτύχει οι πέντε παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Είναι μία δικαίωση των αγώνων για πολλά χρόνια όλων όσων πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για τους Δημότες και το καλό της πόλης.
Είναι μία απάντηση ότι η γνώση και η επιστήμη όταν βρει πρόσφορο έδαφος στα δημόσια ζητήματα μπορεί και πρέπει να οδηγεί τις εξελίξεις

«Βόμβα» 5 παρατάξεων για την εταιρεία «Ηράκλειο ΑΕ»

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3-7-5», «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» , «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ  ΑΞΙΖΕΙ»  κατέθεσαν  προσφυγή  στη  Αποκεντρωμένη  Διοίκηση   ζητώντας  την ακύρωση  των αποφάσεων  696/2021 και 740/2021 ,  της  Οικονομικής  Επιτροπής.

Π. Ινιωτάκης: «Να ενημερωθούμε άμεσα για την ΔΕΠΑΝΑΛ – Ο κ. Λαμπρινός είναι σε ομηρεία»

Στην κοινή επιστολή των δημοτικών παρατάξεων ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3-7-5, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΣΥΝ ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, αναφέρθηκε μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΝ + ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Πέτρος Ινιωτάκης, ζητώντας την άμεση ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τις εξελίξεις γύρω από τη ΔΕΠΑΝΑΛ.

Κουράκης, Λυγερός, Ινιωτάκης, υπερ της δημιουργίας Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο «Φάρος»

Μιλάμε για μια σημαντική πρόταση από κάθε άποψη, η οποία στηρίζεται και έχει γίνει αποδεκτή απο τις τρεις δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5», με επικεφαλής το Γιάννη Κουράκη, «ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», με επικεφαλής τον Ηλία Λυγερό και «ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», με επικεφαλής τον Πέτρο Ινιωτάκη, που καταθέτουν και τη δική τους  αποψη για το συγκεκριμένο σπουδαίο εγχείρημα.

Τα ανεκμετάλλευτα ακίνητα, η «κοινωνική κατοικία» και η πρόταση που ακόμη να συζητηθεί!

Δύο μήνες περίπου έχουν περάσει από την πρόταση που κατέθεσε η δημοτική Παράταξη «ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» και ο επικεφαλής της Πέτρος Ινιωτάκης για την εκμετάλλευση ακινήτων και την «κοινωνική κατοικία» και ακόμη αναμένεται η απάντηση του Δήμου Ηρακλείου για αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Λότζια: Εξέδωσε ψήφισμα για το λιμάνι - Ο ρόλος των «Ενεργων Πολιτών» και της "Σύμπραξης δημοτών Ηρακλείου"

…Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης, τέθηκαν μια σειρά από κομβικής σημασίας ζητήματα από τους κ.κ. Λυγερό και Ινιωτάκη, τα οποία δεν απαντήθηκαν επί της ουσίας ( όπως τα ζητήματα σχετικά με τη γεωπολιτική θέση του λιμανιού, τα θέματα εθνικής ασφάλειας, την οικονομική εκμετάλλευση και την οικονομική επιβάρυνση των επιχιειρήσεων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το που θα μπορούσε να καταλήξει δυνητικά το λιμάνι κ.α.)…

Συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας

Με σχεδόν ομόφωνη απόφαση το ΔΣ  Ηρακλείου δέχτηκε να συζητήσει και πήρε απόφαση μετά από εισήγηση της “Συν +Πράξης Δημοτών Ηρακλείου” για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα:«Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».